Huiskes - CAG

Kia acties & nieuws

KIA MOTORS NEDERLAND B.V. PRIVACY STATEMENT


Wet bescherming persoonsgegevens

Kia Motors Nederland B.V., gevestigd  aan De Corridor 25, 3621 ZA in Breukelen, ("Kia") verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van klanten en geïnteresseerden. Kia vindt het belangrijk dat deze persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld en beveiligd. Zij informeert u over de wijze waarop zij dat doet in dit Privacy Statement. Kia verwerkt uw persoonsgegevens enkel in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens en dit Privacy Statement.

Kia heeft melding van de verwerking van persoonsgegevens gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze meldingen zijn in het meldingenregister van de Autoriteit Persoonsgegevens te raadplegen via de website van Autoriteit Persoonsgegevens. De meldingen zijn geregistreerd onder meldingsnummers 1415436 en 1415448. Van tijd tot tijd kunnen de meldingen worden aangepast en/of nieuwe meldingen worde verricht. Wij verzoeken u het meldingregister in dat verband regelmatig te raadplegen.

De gegevens

Kia verkrijgt persoonsgegevens via haar website http://www.kia.com/nl, van haar dealer- en reparatienetwerk, uit telefonisch contact, en direct contact zoals bijvoorbeeld aan de balie of op beurzen. Zij verzamelt daarbij de volgende persoonsgegevens:

- Naam, adres, en woonplaats;
- Contactgegevens zoals telefoonnummers en e-mailadres;
- Geboortedatum;
- Voorkeursdealer of -reparateur;
- Voorkeuren gebruik website;
- Communicatievoorkeuren;
- Informatie over uw huidige auto, inclusief taxaties en onderhoudshistorie;
- Interesse in nieuwe auto's en status verkooptraject;
- Overige klantcontacten;
- Financieringsaanvragen en gerelateerde financiële informatie.


Gebruik van persoonsgegevens

Kia verwerkt uw persoonsgegevens om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, en haar producten zo goed mogelijk op uw voorkeuren aan te kunnen passen. Zij gebruikt de persoonsgegevens om:

- U te informeren over onze producten en diensten en aanbiedingen van ons dealer- en reparateursnetwerk;
- De door u gevraagde diensten te kunnen verlenen, zoals het aanbieden van proefritten en financieringen;
- Ons dealer- en reparateursnetwerk aan te sturen en te onderhouden;
- Recall-acties uit te voeren;
- Financiële transacties af te wikkelen;
- Statistische analysis uit te voeren;
- De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten aan te passen aan uw voorkeuren.


Verzet, wijzigen, verwijderen of inzage van gegevens

Op uw verzoek zullen wij uw gegevens verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen. Dit kan tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kunt maken van (een deel van) onze diensten. U heeft verder het recht om ons te verzoeken u mee te delen of persoonsgegevens die op u betrekking hebben, worden verwerkt. Eveneens kunt u aangeven indien u geen prijs stelt op ontvangst van commerciële communicatie. Deze verzoeken kunt u kenbaar maken aan ons door gebruik te maken van het contactformulier op deze website. Of stuur uw bericht naar:

Kia Motors Nederland B.V
t.a.v. Afdeling CRM
Postbus 83
3620 AB Breukelen

U kunt zich afmelden van de nieuwsbrief door een e-mail te sturen aan info@kia.nl. Tevens staat in iedere e-mail van commerciële aard een link om u af te melden.


Beveiliging gegevens

Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte gegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens. Kia heeft voor de beveiliging van uw persoonsgegevens in ieder geval de volgende beveiligingsmaatregelen genomen:

- Fysieke maatregelen voor toegangsbeveiliging, incl. organisatorische controle;
- Inbraakalarm;
- Kluis voor opslag van gegevensbestanden;
- Toegangscontrole m.b.v. wachtwoord/pincode;
- Automatische logging van toegang tot gegevens, incl. een controleprocedure;
- Controle van toegekende bevoegdheden;
- Elektronische toegangscontrole op de serverruimte; en
- Intrusion prevention op de firewall.

Bewaartermijnen van persoonsgegevens

Kia bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor deze verzameld zijn, tenzij Kia op grond van een wettelijke bepaling verplicht is de persoonsgegevens langer te bewaren.

Doorgifte van persoonsgegevens

Kia kan uw persoonsgegevens doorgeven aan haar dealers en reparateurs om u zo snel, goed en uitgebreid mogelijk te informeren. Hierdoor is het mogelijk dat de Kia-dealer bij u in de buurt u zal informeren over producten en diensten die interessant voor u zouden kunnen zijn. Kia heeft voor deze doorgifte een overeenkomst met al haar dealers en reparateur gesloten om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens passend beveiligd worden en niet verspreid kunnen worden aan partijen buiten het netwerk. Het is mogelijk dat uw persoonsgegevens ook door de dealers of reparateurs verder worden doorgegeven aan Kia of binnen het netwerk om u goed te kunnen blijven bedienen, bijvoorbeeld in geval van wijzigingen binnen het dealer- of reparateursnetwerk. U wordt dan mogelijk door een andere dealer of reparateur benaderd dan u gewend bent. 

Kia kan uw persoonsgegevens tevens laten combineren met bij andere bedrijven bekende gegevens om u gerichter commerciële berichten te kunnen versturen. In dat geval worden uw persoonsgegevens doorgegeven aan een door Kia ingeschakelde hulpverlener, waarmee Kia een overeenkomst heeft gesloten die erop ziet dat de hulpverlener voldoende waarborgen biedt ten aanzien van technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen.

Kia zal uw persoonsgegevens ook doorgeven aan bevoegde instanties indien zij hier op grond van een wettelijke verplichting toe gehouden is. De persoonsgegevens worden in beginsel niet doorgegeven aan partijen buiten de Europese Unie. Voor zover Kia gehouden is uw persoonsgegevens door te geven naar landen buiten de Europese Unie, zal Kia alle noodzakelijke maatregelen nemen om uw persoonsgegevens op rechtmatige wijze door te geven naar dergelijke landen.

Gebruik van Cookies

Kia gebruikt cookies om het gebruik van deze site gemakkelijker voor u te maken. Een cookie is een eenvoudig en heel klein bestandje dat op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Uitgebreide informatie over het gebruik van cookies op onze website is te vinden op http://www.kia.com/nl/cookiebeleid/. Graag wijzen wij u er op dat het uitzetten van cookies uw gebruik van onze website en diensten kan beperken.

Clickgedrag

Op onze website http://www.kia.com/nl worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals de meest opgevraagde pagina's door gebruik te maken van cookies en scripts. Het doel hiervan is om de inrichting van onze website en onze dienstverlening te optimaliseren. De gegevens over het klikgedrag kunnen aan uw profiel worden gekoppeld. Wij wijzen u er in dit verband dat u cookies kunt uitzetten. Uitgebreide informatie over het gebruik van cookies op onze website is te vinden op http://www.kia.com/nl/cookiebeleid/.

Wijzigingen

Kia werkt haar Privacy Statement regelmatig bij om nieuwe ontwikkelingen daarin te verwerken, zoals het gebruik van nieuwe beveiligingstechnieken of wijzigingen in toepasselijke wetgeving. De meest recente versie is altijd te vinden op http://www.kia.com/nl. Het is raadzaam deze website regelmatig te bezoeken om op de hoogte te blijven van de wijzigingen.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben over ons privacybeleid, neemt u dan contact op met:

Kia Motors Nederland B.V.
Postbus 83
3620 AB Breukelen

Of maak gebruik van het contactformulier op de website.


 Laatst gewijzigd op 18-04-2017


Bekijk ook:
Verkoopvoorwaarden 
Algemene voorwaarden

 
Verder

Kia gebruikt cookies op haar websites (o.a. kia.com en mijnkia.nl), om de website te analyseren, voor social media en om het gebruiksgemak te vergroten. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Wilt u meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid. Hier kunt u ook cookie-instellingen aanpassen.

Toestaan Weigeren
Verder

Websiteverbeteringen

We gebruiken Google Analytics en DoubleClick Floodlight om het verkeer te meten op onze website. Dit geeft ons inzicht hoe bezoekers onze website gebruiken en geeft ons de mogelijkheden om de website te verbeteren.

Informatie delen

We maken gebruik van AddThis functionaliteit zodat u informatie kunt delen met uw vrienden via sociale media.

Video's

Om video's te tonen op onze website wordt een cookie gebruikt om te onthouden waar u bent gebleven tijdens het bekijken van de video.


Geen cookie modus | Lees meer